Библиотека

,,Приказка за дъгата“

Третокласниците представиха своето разбиране за толерантност и доброта, като създадоха дъга на толерантност. Учениците разказаха приказка за цветовете и приятелството. Чрез спора между цветовете, обединени в дъга, показаха необходимостта от приемането на различието и магическата сила на приятелството. Пренесоха ни в света на българските народни приказки, където се разказва за приятелство, отслужливост и любов към истината.

,,Каквото повикало, такова се обадило“

Следващата изява бе на учениците от II клас с драматизация по приказката „Да не вярваш“. Учениците показаха, че както се държи човек с останалите хора, така и те ще се държат с него. Скъперникът се подиграваше на всички и получи заслуженото. Носачът, който през цялото време бе унижаван, накрая даде добър урок на съперника. Учениците разбраха поуката от приказката. „Каквото повикало, такова се обадило“.

Заедно можем повече

В месеца на толерантността учениците от I-ви клас представиха драматизация по приказка „Косе Босе“, заедно бяха изработили за представлението маски. По идея на един от учениците бе предложено постерът по случай месеца на толерантността да бъде представен като пъзел. Изявата целеше сплотяване и работа в екип на учениците.

Новите заглавия в нашата библиотека, предложени от издателство ,,РИБКА“.

ЕЛАТЕ И СЕ ПОТОПЕТЕ В ПРИКАЗНИЯ СВЯТ НА КНИГИТЕ


„Ние четем“

В началото на учебната година стартира инициативата „Ние четем“. Целия месец октомври премина под надслов „Народни будители“. На 07.10. -началото положиха най големите V-ти клас, презентираха хората, които ги „пробуждат“ и вдъхновяват в наши дни.

IV клас, разделени на тематични отбори „Легия“ и „Апостоли“, показаха на публиката от първи клас, това което е важно да помним.

III клас се включиха с вълнуващ рецитал.

II клас се включи в инициативата с отборите „Знам“ и „Мога“, които свързаха лицата с делата на просвещениците. Часът започна с песен за будителите. Класът бе разделен на отборите „Знам“ и „Мога“. Първият етап на състезанието учениците подредиха образите на будители-революционери, след това изработиха табла като свързваха народните будители и техните дела.

Първокласниците изработиха книжки с образите на народните будители, рецитираха стихотворения и се запознаха със съвременното издание на “РИБНИЯ БУКВАР“. Жури им бяха учениците от IV клас.

Книги за лятото!

___________________________________________________________________________

“НИЕ ЧЕТЕМ“ се завръща!!!

Седмица на детската книга 11.04.22г. – 15.04.22 г.

1-ви ден 15:30 ч.- „Багри и думи от родния край“ – гост Йото Пацов.

2-ри ден 15:30 ч.- 2 клас „Ние сме артисти!“

3-ти ден 15:30 ч. – 3 клас „Ние сме горди наследници на Ботев и Левски! „- с гост – Младен Стоянов /историк, писател, археолог, изследовател на Левски/

4-ти ден 15:30ч. – „Отвъд играта“ – Иво Иванов за спорта и още нещо.

5-ти ден – 15:30 ч. 5 и 6 клас Валери Петров – Чувство и емоция; 8 и 9 клас Петя Дубарова – Близка до сърцето и душата ни!

Библиотечен фонд ОбУ „Неофит Рилски“